top of page

Platform Oefenleider

Na een periode van crisis heeft OTO afgelopen jaar weer stappen kunnen maken in de ontwikkeling van de opleiding oefenbegeleider en oefenleider.

Uit een eerder kennisplatform oefenleiders is naar boven gekomen dat men in de regio onder andere behoefte heeft aan een eigen opleiding oefenleider en dat de huidige oefenleiders zich graag willen door ontwikkelen als trainer/coach.

Hiervoor is begin 2022 een projectgroep gevormd en zij zijn aan de slag gegaan met de opdracht. In juni dit jaar is, op het kennisplatform oefenleiders, het idee voor de opleiding oefenbegeleider en oefenleider gepresenteerd. Met de aanwezige oefenleiders is dit idee verder opgepakt en uitgewerkt. 

Het feit dat OTO een opleiding oefenbegeleider en oefenleider gaat ontwikkelen is positief ontvangen. Er is dan ook gezamenlijk besloten om eerst de opleiding oefenbegeleider te ontwikkelen. Dit is een mooie eerste opstap om kleinere oefeningen te gaan begeleiden, bijvoorbeeld op je eigen afdeling. Na het volgen van deze 2 daagse opleiding heeft de oefenbegeleider voldoende handvatten om kleine oefeningen op de afdeling te verzorgen onder leiding van de oefenleider.

Vanuit het kennisplatform in juni jl.  is naast  de projectgroep ook een werkgroep samengesteld. Deze twee groepen hebben in oktober en begin december gezamenlijk gekeken naar zowel de functie als de competenties van de oefenbegeleider en oefenleider. 
Met de uitkomsten hiervan is OTO aan de slag gegaan en wordt er momenteel gekeken naar een juiste inhoud voor de cursus.


Begin 2023 vindt er weer een kennisplatform oefenleiders plaats  waar het format voor de pilot opleiding oefenbegeleider en oefenleider wordt gepresenteerd. 

 

OTO hoopt op dit kennisplatform de huidige oefenleiders en crisis coördinatoren te ontmoeten en zeker ook de potentiële nieuwe kandidaten voor de opleidingen. 
Onze ambitie is om in april 2023 met de 2 daagse opleiding oefenbegeleider van start  te gaan.

We hopen een mooie poule van oefenleiders te creëren zodat we voor en door de regio elkaar kunnen helpen met oefenen en opleiden.


Wil je meer weten over deze opleiding kijk op KANO en kom naar het kennisplatform.
 

Foto KP oefenleiders 2.jpg
bottom of page