top of page

Terugblik Kennisplatform Digitale Veiligheid, “de Kick off”.
- door Hub Martinussen (Innervate)

31 oktober jl. heeft de kick off van het nieuwe Kennisplatform Digitale Veiligheid plaatsgevonden. Samen met de projectgroep hadden we een informatief programma samengesteld voor deze maandag na de herfstvakantie. Ongeveer 40 deelnemers hebben elkaar leren kennen, kennis opgedaan en vooral gediscussieerd over verschillende invalshoeken van het belang van digitale veiligheid voor de continuïteit van zorgverlening. 

Het platform Digitale Veiligheid heeft als doelstelling invulling te geven aan planvorming en voorbereiding om de 8e disbalans, uitval van ICT, de baas te zijn. Het verder ontwikkelen van Opleidingen, Trainingen en Oefeningen (OTO) staat op de roadmap van het platform

De kick off had als doel de ketenpartners te informeren over het platform en te enthousiasmeren om actief deel te nemen. Hierbij hebben we ons gericht op zowel de crisiscoördinator als de security officer en de ICT verantwoordelijke. Diverse sprekers hebben hun visie gegeven op continuïteitsmanagement op het gebied van ICT. Tevens is de rapportage van het door OTO Limburg uitgevoerde onderzoek 8e disbalans gepresenteerd en heeft de dagvoorzitter Sven Kort (Innervate),  Ron Thalen, integraal crisiscoördinator van Zuyderland en David Hoogerwerf, adviseur crisisbeheersing en crisiscoördinator van het Maastricht UMC+ “aan de tand gevoeld” over samenwerken bij een ICT uitval. 

Het projectteam is tevreden met de positieve evaluatie, waarin 95% van de deelnemers aangaf dat ze goed geïnformeerd waren en 60% zich heeft aangemeld  om deel te nemen aan  de werkgroep Digitale Veiligheid. 


Rode draad door de evaluatie is de behoefte aan kennis en ervaring delen om de digitale weerbaarheid en daarmee de continuïteit van zorg te vergroten, en de behoefte om samen te oefenen.. 

“Adel verplicht” dus met deze terugkoppeling voelen wij ons nog meer gemotiveerd verder invulling te geven aan de doelstellingen van het platform. In het eerste kwartaal van 2023 gaan we de werkgroep bij elkaar roepen en diverse onderwerpen verder uitwerken. 


Voor meer informatie over het platform en de presentaties van de kick off verwijzen we naar KANO  Heeft u nog geen account? Klik dan op onderstaande knop en maak een OTO-KANO account aan.

Voor vragen of meer informatie over KANO: ruth.jongen@nazl.nl

KP digitale veiligheid 23.jpg
bottom of page