Het werk van...
Monique Moerenhout
 
 

Mijn naam is Monique Moerenhout, trotse moeder van 4 kinderen en al meer dan 30 jaar getrouwd met Gerard.

Dagelijks maak ik lange wandelingen met mijn labrador Leffe en als er nog ruimte is ben ik creatief bezig met mijn naaimachine.

In 1989 ben ik afgestudeerd als A-verpleegkundige en heb daarna vele jaren ervaring opgedaan op verschillende afdelingen in verschillende ziekenhuizen. In 2013 heb ik de overstap gemaakt van oncologie verpleegkundige naar Infectiepreventie. Ik had behoefte aan een nieuwe uitdaging na jarenlang aan het bed gestaan te hebben en ben in 2015 afgestudeerd aan de post HBO Opleiding Deskundige Infectiepreventie aan de UMC Utrecht Academie. Na een aantal jaar werkervaring opgedaan te hebben in Eindhoven hierin ben ik nu werkzaam in het SJG Weert Ziekenhuis. Daarnaast werk ik ook vanaf mei 2019 bij zorgnetwerk LINK als DI.

 

Onder andere door deze combinatie ben ik afgelopen jaar betrokken geweest onder bij de ontwikkeling van een audit app (IPA) voor de ziekenhuizen. Met deze app is het mogelijk om te beoordelen “hoe schoon schoon is” in alle Limburgse Ziekenhuizen.

 

Als DI heb je een veelzijdige takenpakket. Zoals je een dag verwacht te starten, eindigt deze nooit en dat maakt de baan zo dynamisch en veelzijdig.

Dagelijks zijn we bezig met het infectiepreventiebeleid door middel van opstellen , implementeren en evalueren van beleidsadviezen en protocollen, surveillance met betrekking tot ziekenhuisinfecties, het geven van advies, instructies, voorlichting en scholing. Dus vooral gericht op preventie. Daarnaast neem je ook deel aan het nemen van maatregelen bij ziekenhuisinfecties en het uitvoeren van projecten en onderzoek.

Langzaam maar zeker staat niet alles meer in het teken van het COVID-19, en ontstaat er weer ruimte voor normale infectiepreventiezaken. De medewerkers uit de zorg hebben veel aandacht voor infectiepreventie en staan open voor advies en begeleiding. Infectiepreventie maakt een klein maar wezenlijk onderdeel uit van de gezondheidszorg binnen het ziekenhuis en daarbuiten.

Mijn werkzaamheden voor LINK zijn samen met de projectleiders te werken aan een optimaal regionaal infectiepreventie beleid, kennisdeling en gepast antibiotica gebruik.

Afbeelding1_edited.png