Vraag 1.

Wat is je achtergrond?

Marije:

Ik heb gezondheidswetenschappen gestudeerd aan de Universiteit Maastricht met als afstudeerrichting Biologische Gezondheidskunde. Vervolgens heb ik een promotieonderzoek afgerond naar de metabole effecten van groeihormoon bij de afdeling kindergeneeskunde en humane biologie. Na mijn promotieonderzoek als post-doc te hebben voortgezet heb ik als projectleider bij online-onderzoeksbureau Flycatcher gewerkt waar ik verantwoordelijk was voor de projecten die werden uitgevoerd voor Hogeschool Zuyd en de Universiteit Maastricht. Maar het ziekenhuis bleef toch aantrekkelijk. Ik ben vervolgens bij de cardiologie gaan werken als onderzoeksassistent en daarna als casemanager cardiogenetica. Ik werkte zowel voor de afdeling cardiologie als genetica. Een interessant vakgebied dat in de jaren dat ik daar werkzaam was een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Zowel in het aantal genen dat gelinked is aan een cardiologische ziekte als in de aantallen patiënten die op de poli verschijnen.

Judith:

Ik heb de opleiding verpleegkunde gedaan in Sittard. Kort na mijn diplomering ben ik in het MUMC+ komen werken op de kinderafdeling waar ik de specialistische vervolgopleiding tot kinderverpleegkundige heb afgerond. Na 5 jaar leerzame jaren op de kinderafdeling heb ik mijn uniform uitgedaan en ben ik 12 jaar als officemanager werkzaam geweest in het architectenbureau van mijn man. Dit was superfijn te combineren met ons jonge gezin, maar toch ik miste de gezondheidszorg. Op zoek naar een regelmatige baan kwam ik in de huisartsenzorg terecht. Daar ben ik werkzaam geweest als praktijkondersteuner. Je draait je eigen spreekuur waar je patiënten begeleid in het omgaan met hun chronische ziekte. Dit triggerde bij mij de interesse om meer te weten te komen over gedragsverandering. De master gezondheidswetenschappen met afstudeerrichting gezondheidsvoorlichting was in mijn ogen dan ook een logische volgende stap. Ook al was ik als moeder van 3 kinderen geen doorsnee student, ik heb genoten van ieder college. Daarna ben ik als manager werkzaam geweest bij verschillende huisartsenpraktijken in Geleen. Daar ondersteunde ik de huisartsenpraktijken met personeels- en financieel beleid, kwaliteitsbewaking, accreditatie en beleidsontwikkeling. Het verbeteren van de communicatie en samenwerking met andere disciplines zoals apothekers, gemeente, jeugdzorg, wijkzorg en GGD haalde ik veel energie uit. Dan is de stap naar projectmanager in een netwerkorganisatie ook niet zo heel gek ……

Vraag 2.

Als ik later groot ben…

Marije:

Wil ik kinderfeestjes organiseren voor kinderen waar daar binnen hun eigen gezin geen geld/ mogelijkheid voor is.

Judith:

Wil ik graag meer gaan reizen en wil ik vloeiend Frans leren spreken.

Vraag 3. 

Wat is je verborgen talent?

Marije:

Binnen mijn werk hoop ik met enthousiasme (is niet iets wat goed te verbergen is), mijn verantwoordelijkheidsgevoel en doorzettingsvermogen een heel eind te komen. Privé is dat zingen,

dat is geen talent, want ik ben er niet heel goed in, maar daar word ik vooral heel blij van. Ik zing bij vocalgroup Mes Amie in Amby. De kerstwandelingen zijn een begrip in Amby, altijd heel bijzonder en binnen een half uur uitverkocht. Ooit hebben we een concert gegeven in de Bonbonnière . Dat was echt geweldig. 

Judith:

Ik vind het erg leuk om te netwerken en mensen met elkaar te verbinden. Ik ben enthousiast en ben  enorm betrokken. Om te ontspannen sport ik minimaal 2 x per week en werk ik graag in de tuin. Maar opruimen à la Marie Kondo helpt mij ook goed om te ontspannen en daar heeft iedereen plezier van thuis en op kantoor.

Vraag 4. 

Waar kun je me voor wakker maken?

Marije:

Een duet met jou natuurlijk! Maar dat moet dan 
's nachts, dat kan ook op de kerstborrel!

Judith:

Het liefst mij lekker laten slapen... Maar ik sta graag vroeg op en dan mag je mij alles vragen!